Pulverimaalauksen avulla saadaan aikaan lähes mihin tahansa käyttötarkoitukseen tai -kohteeseen soveltuva maalipinta. Toiselta nimeltään jauhemaalaus on siis maalaustekniikka, jossa maalattava pinta käsitellään tarkkaan valitulla ja kappaleen käyttötarkoitukseen soveltuvalla pulverimaalilla.

Tällöin valittu jauhemaali ruiskutetaan maalattavaan kappaleeseen letkua pitkin, paineilmaa apuna käyttäen. Kun värijauhe lopulta kulkeutuu pistooliin, varautuu se sähköstaattisesti, jotta jauheen tarttuminen pinnoitettavaan kappaleeseen onnistuisi mahdollisimman helposti. Tämän jälkeen maalattu kappale viedään kuumaan uuniin, jossa sen pinta sulaa ja muodostaa lopulta jäähtymisen jälkeen kiiltävän, tasaisen ja erittäin kestävän maalipinnan. 

Jauhemaalatun pinnan puhdistus on helppoa

Pulverimaalatun pinnan huolto on erittäin helppoa, sillä koko maalaustekniikka perustuu kestävän ja pitkäikäisen maalipinnan aikaansaamiseen. Ja kun maalattu pinta alkaa joskus vaatia pesua, onnistuu se helposti painepesurin tai miedon, pH-arvoltaan 5-9 tasoisen pesuaineen avulla.

Oikeaoppisesti huollettu jauhemaalipinta kun on tasainen, kaunis ja jopa eliniän kestävä, jos vain osaat valita puhdistukseen oikeat välineet, tekniikat ja puhdistusaineet. Tarvittaessa kannattaa myös testata puhdistusaineen soveltuvuutta huomaamattomaan paikkaan, jotta sopimaton tuote ei pääse aiheuttamaan näkyvää vahinkoa. Varovainen kannattaa olla varsinkin, jos olet pesemässä pulverimaalattuja tekstuuri- tai struktuuriefektien kaltaisia erikoissävyjä.

Pulverimaalit soveltuvat vaativiinkin olosuhteisiin 

Pulverimaaleilla on useita eri käyttökohteita aina tavallisista sisustusesineistä, auton vanteisiin sekä puutarhakalusteisiin. Jauhemaalit soveltuvat kuitenkin erittäin hyvin myös rakennusteollisuuden käyttöön. 

Juuri tämä käyttökohde kertookin erinomaisesti pulverimaalien kestävyydestä — rakennukset altistuvat päivittäin mitä äärimmille olosuhteille, kuten paahtavalle auringon paisteelle, sateelle, lumelle sekä kaikenlaiselle lialle ja lukuisille mekaanisille rasitteille.

Rakennusmateriaalien odotetaan myös täyttävän erilaisia turvallisuusvaatimuksia, kuten esimerkiksi palosuojaan liittyvien vaatimusten osalta. Jauhemaalilla sivelty pinta on onneksi hyvinkin paloturvallinen, sillä se ei tuota syttyessään palavia partikkeleita eikä ylläpidä paloa. 

Perinteinen vai pulverimaali?

Pulverimaalit tarjoavatkin tavallisiin maaleihin verrattuna kiistatonta kestävyyttä, jonka ansiosta rakennuksen maalipinta voi pysyä lähes jopa uudenveroisena useita vuosikymmeniä. Erilaisia maalivaihtoehtoja löytyy niin alumiini- kuin myös teräspinnoille. 

Ulkokäytössä olevilta maaleilta vaaditaan muutenkin huomattavasti enemmän. Olipa kyse sitten maalikalvon tartuntalujuudesta tai UV- ja korroosion kestävyydestä, on pulverimaali aina paras valinta verrattuna perinteisiin maalituotteisiin. Kaiken lisäksi pulverimaalit eivät sisällä ympäristölle vaarallisia aineita, raskasmetalleja tai edes liuottimia, jonka vuoksi ne ovat hyvinkin ekologisia. Kun siis ensi kerralla etsit laadukasta ja kestävää, jopa vaativimmissakin olosuhteissa halkeilematta kestävää maalia, tiedät minkä tuoteperheen puoleen kannattaa ensimmäisenä kääntyä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *