Sisäseinämaali chalk paint on sisustumaalareiden suosima uutuus tuote, joka on myrkytön ja hajuton kalkki- ja mineraalimaali. Useita etuja tarjoava kalkkimaali sopii niin kalusteille kuin myös sisäseinille. Mutta millaista chalk paint sisäseinämaali oikeastaan onkaan ja millaisia etuja sen käyttö tarkalleen ottaen tarjoaa? Lue niistä lisää tästä artikkelista!

Monikäyttöisyys kunniaan

Sisustusmaalareiden suosiosta nauttivat kalkkimaalit ovat erittäin monikäyttöisiä. Ne kun sopivat niin kodin kalusteille, sisäseinille, puutarhakalusteille kuin myös jopa kankaiden maalaamiseen. Chalk paint saa aikaan myös erittäin tasaisen lopputuloksen hyvinkin pienellä vaivalla. Tästä syystä kalkkimaali on hyvä vaihtoehto huolettomuutta ja helpoutta arvostavalle sisäseinämaalarille, joka hakee kuitenkin tasaista ja kaunista lopputulosta.

Uniikki ja kaunis maalipinta

Jos tavoitteenasi on saada aikaan sisäseiniin kaunis ja uniikki maalipinta, on kalkkimaali juuri se oikea valinta. Nimittäin chalk paint sisäseinämaali tarjoaa erittäin samettisen, kauniin himmeän ja kuultavan, mutta samalla lähes matan pinnan. Maalin jättämää lopputulosta on erittäin vaikea kuvailla ja se tulisikin kokea aina itse, sillä kalkkimaalin jättämä seinäpinta on yksi kauneimmista. Chalk paint onkin todella peittävä ja riittoisa maalituote sisäseinien maalaamiseen.

Maalattuun pintaan ei myöskään hevillä saa jäämään siveltimen vetoja, ellei sitten ota maalia tarkoituksella enemmän ja ota tavoitteeksi niiden tekemistä. Sisäseinämaalina käytetty kalkkimaali kuivuu myös nopeasti, jonka vuoksi sitä on erittäin helppo käsitellä. Pintakuivuminen viekin korkeintaan tunnin ja yön yli odottelun jälkeen viimeinenkin pisara maalista on kuivunut lopullisesti.

Ekologisuutta parhaimmillaan

Yksi varmasti suurimmista chalk paint sisäseinämaalin tarjoamista eduista on sen ekologisuus ja myrkyttömyys, jonka vuoksi maalit sopivat myös helposti herkistyville ja jopa allergisille sisustusmaalareille. Chalk paint mineraali- ja kalkkimaalit kun eivät sisällä perinteisten maalien tavoin ollenkaan haitallisia myrkkyjä. Näin ollen maaleja voi huoletta käyttää myös esimerkiksi lastenhuoneen seinillä. Samalla ympäristö kiittää mainiosta valinnasta.

Myrkyttömyytensä ansiosta kalkkimaali ei myöskään omaa oikeastaan minkäänlaista tuoksua, joka on useimmille maaleille ominaista. Vesiohenteinen kalkkimaali on myös helppo puhdistaa niin pensseleistä, kuin myös monilta muilta pinnoilta, jos roiskeet tai muut vastaavat tahrat putsataan nopeasti ennen kuivumista. Ympäristö kannattaa kuitenkin suojata maalauksen ajaksi, jotta suuremmilta vahingoilta vältytään kodin seiniä maalatessa. Kuivuneen sisäseinän maalipintaa taas voidaan tulevaisuudessa helposti pitää puhtaana niin pyyhkimällä kuin myös tarvittaessa erilaisilla pesuaineilla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *